En blogg-catch up

written by Joel Falck on January 24, 2010 in Allmänt with one Comment

Nu har det gått väldigt lång tid sedan jag senast skrev något här på bloggen, och det är något som jag tänkte ändra på. Jag känner trots allt att jag har en del saker att skriva om som det ändå finns en chans att andra människor skulle vara intresserade av att läsa om, och diskutera med mig. Med det här inläget tänkte jag köra en kort round up över olika saker som jag velat skriva om på sistone, men det blir lätt sådär när man inte bloggat på ett tag att man går och väntar på nåt stort snarare än att skriva något småinlägg. Ok, då kör vi:

Videointervju
För ungefär en vecka sedan publicerade Christian Rudolf en videointervjuDisruptive som han nyligen gjort med mig och Anton Malmberg. I videon berättar vi om vår syn på entreprenörskap och en del om vårt gemensamma projekt Muminmuggar.se. Här är videon:

Segraren i Affiliate-SM är korad
Mållinjen för Affiliate-SM har nu passerats. Äran (och Mackmyra-whiskeyn) gick till Jonny Elofsson. Tävlingen som sådan kan man nog med facit i hand inte säga har varit så särskilt lyckad. En miss har varit programvalet – konverteringen har varit låg, likaså provisionen, och till råga på allt så har produkterna som vissa av de tävlanden byggt sina nischsajter runt tagits bort ur sortimentet. Något annat som hindrade Affiliate-SM från att bli något riktigt grymt var mitt och Antons bristande engagemang i form av tävlingsledare. Vi kunde helt enkelt ha pushat mer för tävlingen, varit mer aktiva och dokumenterat bättre. Under tävlingens tidsperiod har mitt och Antons intresse för att jobba som affiliates sjunkit ganska kraftigt.

Muminmuggar och Wpbutik flyter på bra
Vi har nu ett par olika projekt igång, som vi driver parallellt med vårt eget e-handlarskap. Det rör sig om olika kunduppdrag där vi jobbar med vår webbutik på WordPress och marknadsför i varierande utsträckning. Precis som vi säger i videon ovan så går det bra även med Muminmuggar.se, vilket är kul, särskilt med tanke på att det är en så otroligt nischad webbutik. Men bevisligen – på internet har man råd att vara smal. Åtminstone till en början..

Uppfräschning och upphottande av bloggen

Jag har tillbringat en del tid med att planera mitt bloggande och jag ska dessutom strukturera om och stuva om saker och ting en del. Nytt tema ska på och sedan blir det åka av. Om någon vecka kommer dessa omvälvande förändringar att äga rum, så håll utkik!