Nu drar vi igång Affiliate-SM

written by Joel Falck on June 10, 2009 in Uncategorized with 12 comments

Det har diskuterats under ett par dagar på Bloggy att hålla en affiliate-tävling efter att Anderas Johansson lämnat förslaget. Ett gäng personer har varit engagerade i diskussionen, och även ett par affiliatenätverk har visat intresse för att bidra till tävlingen. Comission Junction, Come and Stay och Adtraction har kommenterat.

Igår bestämde jag och Anton oss för att höra om det fanns något intresse för att låta oss hålla i det hela. Förslaget togs emot positivt och vi ser fram emot att få hålla i första upplagan av Affiliate-SM!

Här har vi plockat ihop ett par förslag på utformningen av tävlingen. De är bara förslag än så länge och ska bollas med det eller de affiliate-nätverk vi bestämmer oss för att samarbeta med. Det här är bara något vi kastar ur oss för att få kritik på direkt, så se till att kommentera så att vi får en tävling som passar alla.

Upplägg: Tävlingen gäller för ett visst program inom en viss nisch. Eftersom att flera affiliate-nätverk visat intresse kan en idé vara att inom en nisch låta varje affiliate-nätverk bidra med ett program. Programmet får gärna vara ett nytt och starta samtidigt som startdatumet för tävlingen. Den som efter fyra månader har tjänat mest vinner, rätt och slätt.

När: Tävlingen startar i höst, omkring september och pågår i 4 månader för att hinna få resultat i sökmotorerna utan att låta det bli för långt så att intresset sjunker.

Pris: Från Adtraction har vi fått förslaget att deras provision kunde gå till en prispott. Vi tycker att det vore trevligt om detta kunde gå till att finansiera en middag eller liknande som alla tävlande bjuds på. Priset för vinnaren är äran samt något symboliskt pris. Är det här bra, eller är det viktigt med en fet prispott?

Regler: Tävlingsdomänen måste registreras efter tävlingens startdatum, varje tävlanden måste bjuda in domare till Google Analytics för att visa statistik, ppc och e-postmarknadsföring är ej tillåtet.

Låt oss höra nu, hur vill vi ha det?