Way to go, Stefan

written by Joel Falck on July 23, 2010 in E-handel with 6 comments

Kondomakuten säljer kondomerMin internetpolare Stefan startade för ungefär en månad sedan sin första webbutik, där han säljer kondomer. Det har varit tal om den ganska länge, och jag tycker att det är väldigt kul att den nu är live. Två veckor efter lanseringen hade han redan ett snitt om två ordrar per dag. Ser fram emot en uppdatering om hur det går, och rekommenderar er samtidigt att följa hans satsning, som både kommer att vara inspirerande och lärorik.

Jag tänkte passa på att ge lite öppen feedback på Kondomakuten till Stefan i det här inlägget. Kommentarerna kan också ses som generella e-handelstips.

  • Att garantera en viss leveranstid kan vara oklokt, därför att det är omöjligt att ha full kontroll på hela logistikflödet fram till kund som e-handlare. Mitt råd är istället att garantera att ordern lämnar butiken inom en viss tid, det är något som man själv kan ha full kontroll över.
  • Att erbjuda faktura som betalningsalternativ höjer ofta konverteringen. Besökare brukar se det som en garant för trygghet, och ser butiken som mer tillförlitlig. På Muminmuggar.se såg vi en ökning av även köp med kort när vi införde fakturabetalning som alternativ.
  • Börja blogga. Genom att göra så byggs förtroende upp, vilket är oerhört viktigt för e-handlare. Särskilt när det gäller en sådan här trygghetsprodukt, där upplysningen är viktig, och information är a och o.

Har du också tips och förslag på hur Kondomakuten.se kan bli ännu bättre?

Lycka till Stefan!