Dags att blåsa liv i bloggen

Den här bloggen har legat vilande i snart tre år och det har nu blivit dags att blåsa liv i den på nytt. Jag vill ha en kanal där jag kan få utlopp för tankar och idéer inom e-handel, företagande och andra angränsande områden. Jag skrev för ungefär fyra år sedan ett liknande blogginlägg där jag förklarade varför jag då skulle börja blogga. Det inlägget är kul att läsa idag för mina tankegångar är inte helt olika då jämfört med nu.

Fredrik Wass #blogg100-utmaning har inspirerat mig till att ta upp skrivandet, liksom ett projekt jag har under det här året som innebär 12 st 30-dagarsutmaningar. Januari månads utmaning var att gå upp senast kl 6 sön-fre, med en inledande invänjningsperiod ska erkännas. Februari månads utmaning är att skriva minst 30 minuter om dagen. Den andra halvan av den här månaden ska jag skriva ett blogginlägg varje dag, på den här bloggen eller någon annanstans.

Bloggande sätter ord på dina tankar

Genom att blogga kan jag på ett bättre sätt formulera mina idéer. Väl formulerade idéer är grundpelaren till god kommunikation och samarbete. Därför tror jag att mitt bloggande ger ett stort värde internt i de projekt jag jobbar med (nu och de närmsta åren främst Lykka.se) men även som en del i e-handels- och företagarsfären i stort.

Bloggande är kommunikation och möten med människor

När du bloggar och lägger fram dina idéer och erfarenheter på bordet kommunicerar du med andra människor. Det innebär att du kommer att få reaktioner och feedback i form av kommentarer på din egen blogg, Facebook eller på andra bloggar. Du kommer också att få mejl och telefonsamtal utifrån ditt bloggande. Alla dessa kontakter innebär fantastiska möjligheter att utveckla och utvecklas. Bloggen innebär en otrolig möjlighet att hjälpa andra utifrån de erfarenheter och slutsatser du själv dragit. På samma sätt kommer det att ge dig tillbaka när du publicerar ett inlägg och får en kommentar som helt får dig själv att ändra perspektiv på saken.

Bloggande vidgar din bekvämlighetszon

Att publicera sina tankar offentligt kräver mod och är för alla långt ifrån något självklart. Det är lätt att vara självkritisk när man är i ett exponerat läge, men genom att blogga har vi alla möjligheten att bli bekväma i ett mer utsatt läge. Att gå hemma och fundera på en idé känner sig alla trygga i, men att berätta om den för andra är det långt ifrån alla som är bekväma med. Bloggen kan alltså bli ett viktigt verktyg i din personliga utveckling.

Bloggande bygger ditt personliga varumärke

Genom att ständigt publicera nya inlägg som är intressanta och tankeväckande kommer människor att över tid börja förknippa dig med bra innehåll och smarta idéer. Du bygger upp ditt eget bibliotek med kunskap och information som ligger ute offentligt på nätet, sökbart och delningsbart.

Bloggande gör det till en vana att leverera

“I’ve had many many many products, the vast majority of the things I’ve written, or created, the organisations I built fail, but the reason I’ve managed a modicum of success is because I just keep shipping.” – Seth Godin

Genom att konstant leverera kommer du att misslyckas för det mesta, men lyckas ibland. Och när du lyckas då kommer det att slå stort. Detta gäller för din blogg och för alla projekt som du tar dig an. Därför ser jag bloggen som en bra plattform för att utveckla vanan att alltid leverera.

En sista viktig del i att jag ska göra det till en vana att publicera inlägg här är att jag vill bota min perfektionism och acceptera devisen om att allt är ett utkast. Genom att inse att både skapande, kommunikation och genomförande är processer inser man också att de inte kan vara perfekta från början. Därför är det viktigt att trycka på publicera. Gång efter gång. Troligen kommer du aldrig att bli helt nöjd men du kan vara säker på att du utvecklas.

 

One response

  1. […] Utvecklas med 30-dagarsutmaningar written by Joel Falck on februari 15, 2013 in Allmänt with no comments ← older posts […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *