Dan lanserar eApoteket.se

Häromdagen lanserade Dan eApoteket.se. En spännande butik, som jag tror lanseras rätt i tiden nu när man börjar tumma på apoteksmonopolet. I butiken säljer Dan allt ifrån kondomer till kreatin, med största fokus på kosttillskott, tror jag. Jag gillar särskilt hur Dan skriver sina produktbeskrivningar, det känns på något sätt som om att han är ironisk till allt som har med hälsoprodukter att göra, vilket jag tycker är lite underhållande i sammanhanget.

eapoteket

Det finns ett par likheter mellan Muminmuggar.se och eApoteket:

  • Vi erbjuder båda fast fraktpris, vilket jag tror är en bra lösning för att kunden ska känna sig tryggare med sitt köp och för att kunden inte ska uppleva fraktpriset som för dyrt. Vårt fraktpris täcker oftast inte fraktkostnaden, men vi ser det snarare som ett köp “4 betala för 3”-alternativ.
  • Vi har båda Certitrade som samarbetspartner för kortbetalningarna. Fungerar bra, förutom det ganska fula gränssnittet som kunderna möts av när de går från kassan till betalningen. Kan ha en viss skrämseleffekt på kunderna.

Lycka till Dan!

3 responses

  1. Hehe, det är Contentor som skriver texterna. Har du något extra konstigt exempel på text? Jag har ju fraktberäkning på RoligaPrylar.se men här orkade jag inte väga och mäta sakerna så jag körde på fastpris. Vet inte om det är bra eller inte.

    På RP blir det för svårt, jag vill att folk ska kunna köpa ett tuggummi och betala 16kr i frakt. Skulle jag köra enhetspris skulle jag förlora alla småordrar som är en marknadsföringsmöjlighet (kundbas och word of mouth) och istället kanske höja snittordervärdet. Lösningen på det är bättre avtal med posten gällande postpaket, men det är inte på plats än… snart dock!

  2. Jag ska inte påstå att jag gjort någon djupgående analys, men jag gillar formuleringar som i footern exempelvis: “Hälsokost, Kosttillskott och annat bra”. Jag syftar nog egentligen inte så mycket på produktbeskrivningarna, de är ganska korta och sakliga. Det är nog snarare känslan av att det är med viss distans och humor som du säljer produkter som algtabletter 😉

  3. Haha, ja det där är nog jag som varit för kreativ. Jag har ju ingen relation till hälsokost, jag är bara e-handlare inte hälsofreak, så det kanske lyser igenom. Vet inte om det är bra eller dåligt, säkert dåligt 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *