I mitt huvud och på min agenda

Efter ett kort blogguppehåll efter att mycket annat varit på agendan, bl a ett skolutbyte med en fransk klass, där jag mottagit en utbytesstudent under en vecka, kommer här en liten uppdatering av vad som är på gång.

jag-tanker

I mitt huvud:

Jag är väldigt glad över att jag är tidigt ute med mitt företagande. Det är nu när jag bor hemma som jag har möjlighet att experimentera och göra sådant som jag tycker är kul, jag har ju trots allt redan tak över huvudet och mat på bordet. En stor fördel med att vara ung som företagare är att bland entreprenörer finns en acceptans mot yngre, det är OK att prova, man får göra fel. Det finns egentligen massor med fördelar för den som redan som ung tar steget ut i företagsvärlden. Du får en plattform att förverkliga dig själv och dina idéer på, du utvecklas socialt i och med alla möten med andra människor som du kommer att utsättas för. Du lär dig att hantera tid och pengar och att driva en idé till resultat. Du blir en “doer”. Och som en positiv bieffekt tjänar du en del pengar, och har förhoppningsvis redan en inkomst att klara dig med efter gymnasiet.

Det finns såklart en del saker som krånglar till det för dig. Som ung företagare måste du alltid kämpa lite hårdare än dina några år äldre fränder för att bevisa vad du går för och att du är att lita på. Något som jag tycker är lite tråkigt är att det inte är helt socialt accepterat bland mina jämnåriga att ha ett företag. Trots att man kan få höra en del “Jaha, vad kul!”, så lyser ändå en viss skepticism, och är det kanske också jante, igenom. Det är säkert några av dem som läser det här som irriterar sig över vad jag gör och skriver.

På agendan:

Jag ska börja kika mer på E-handel. Har funderat över detta ett tag, och har nyligen inspirerats av ett par källor, däribland Hjalmar, samt diskuterat med Anton. Resultatet av detta är att jag tillsammans med Anton kommer att starta upp en liten webbshop, där vi kommer att bli störst inom vår nisch. Det ska bli väldigt roligt och intressant att se hur det går och att jämföra hur inkomstmöjligheterna skiljer sig mellan att vara affiliate och E-handlare, att ta ett steg högre upp i trappan.

Har på sistone tagit på mig ett par konsultuppdrag inom sökmotoroptimering, men vill utveckla detta till en större verksamhet, i och med att det är det som jag gör bäst. Vi kommer därför att (även denna gång tillsammans med Anton, som jag delar kontor med) paketera ner våra tjänster i ett koncept, registrera namn, skapa webbplats och möjligen även starta AB, för att kunna marknadsföra oss som ett SEO-bolag.

Och, jag vill passa på att nämna att jag är villig att ta på mig konsultuppdrag inom främst sökmotoroptimering, men även webbutveckling eller annat som du är i behov av hjälp med. Kontakta gärna mig på mitt förnamn @joelfalck.se eller på telefon 073-2485415 så kan vi prata mer om det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *