Jag är enormt inspirerad

De senaste dagarna har jag läst och läst bloggar. Fröet till detta är att jag bestämt mig för att börja blogga här, men faktum är att läsningen i sig har sugit mig djupare och djupare in i läsningen och internet. Jag är fascinerad måste jag säga. Det finns många lager av internet, varav många har varit mig väldigt väl bekanta sedan tidigare, medan jag inser att det finns många jag bara skrapat på ytan av och att det finns ofattbart mycket kvar att upptäcka. Främst inom den delen som just nu växer så att det knakar, det sociala internet.

Skrivmaskin

Min egentliga tanke med det här inlägget var att röna ut varför jag börjar blogga. Till viss del måste jag nog erkänna att starten bottnar i någon form av mindervärdeskomplex över känslan av att som icke-blogginnehavare är man inte lika bra, och att röra sig i kretsar där man har blogg är inte lika roligt om man inte har någon själv. Är medveten om att dessa inte är direkt godtagbara anledningar till att blogga och tänkte därför utveckla mina tankegångar och berätta om de andra fördelarna jag ser med att blogga.

  • Jag vill få mer substans i mina tankar, idéer, entreprenörskap och mitt företag. Det handlar helt enkelt om att jag tänker många goda tankar men att många av dem inte blir fullt uvecklade i huvudet. Att sätta dem på pränt och att visa upp dem för andra i hopp om att få goda synpunkter tror jag utan tvivel att det kommer att hjälpa mig. Dessutom kan jag till viss del tycka att mitt företag har en viss brist vad gäller struktur och fasta former, mycket beroende på att jag gör så olika saker inom det. Tror att bloggandet kan hjälpa mig även här.
  • Jag vill träffa människor! Genom att finnas här och kommunicera med människor via min blogg hoppas jag på att få möta intressanta människor. Det är genom att möta andra människor, lyssna på dem och ta åt sig som man utvecklas själv. Christian Rudolf skriver om 2009 som samarbetets år, och jag tror också att det är genom samarbeten som det går att nå sina mål.
  • Det är kanske ett alldeles för högt ställt mål, men jag har ändå någon form av förhoppning om att jag kanske, kanske kan inspirera någon annan till att börja blogga, lägga grundstenarna till sitt entreprenörskap eller följa sina drömmar inom något annat område . Om jag gjorde det skulle jag verkligen känna att mitt bloggande hade ett syfte!

Och förresten, varför bloggar du?

5 responses

  1. Det finns en aspekt till av bloggande som jag inte tror du tänkt på ännu, att du får ett sätt till att hjälpa människor. En faktor som många missar!

  2. Ja, du har rätt Christian. Har lite grand med min tredje punkt att göra, att kunna hjälpa människor genom att inspirera dem. Många bloggare, exempelvis du, har hjälpt mig väldigt mycket genom att inspirera mig!

  3. Jag bloggar för att skapa kontakter, bli bättre på att skriva och lära mig mer om sådant jag tycker är intressant! 🙂

  4. Jag bloggar precis som du Joel, för att frigöra tankar och just nu har ca 10 utkast som jag hoppas kan utvecklas till bra blogginlägg senare. Jag håller även med om att bloggandet är en företagsutvecklande process. Genom att skriva, socialisera och tänka på din roll som företagare får du bättre struktur på verksamheten.

  5. […] företagande och andra angränsande områden. Jag skrev för ungefär fyra år sedan ett liknande blogginlägg där jag förklarade varför jag då skulle börja blogga. Det inlägget är kul att läsa idag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *