Lansering Party Games Pond

Den senaste tiden har ägnats till stor del åt tyst utveckling. Har ganska många projekt på gång samtidigt och har kommit fram till att jag måste klämma ur mig ett par någorlunda lanseringsklara sajter för att kunna koncentrera mig mer och fokusera på dem som faktiskt är under uppbyggnad. Av denna anledning ska jag idag lansera partygamespond.com, som har vart ett intressant projekt att jobba med. Sajtens idé är helt enkelt att bygga upp mycket innehåll på en sajt med god funktionalitet, som sökmotoroptimeras väl. Inkomstmodellen är till en början Adsense samt Amazon affiliating. På sikt har jag dock planer att kunna sälja nedladdningsbara lekhandledningar, blanketter, spelplaner etc. Mot en internationell marknad blir nischmöjligheterna större. Projektet som helhet ser jag som min inkörsport till det internationella webben.

screenshot

Jag har utvecklat på följande sätt:

 • Webbplatsen bygger på WordPress.
 • Design har köpts av Dreambuilders. Har dock inte kunnat hålla mig borta från att ändra en hel del. Inte effektivt, och har insett att jag i framtiden kommer att vilja designa mina sajter själv. För kunskapsutvecklingen, och för att få dem precis som jag vill ha dem.
 • Innehåll köpt från Elance.com. Har köpt 300 st party games, siktar på 1000 st inom 2 år. Betalar $1-2/st.
 • Har lärt mig en del programmering på projektet. Framförallt har jag lärt mig en hel del om custom fields.
 • Jag kommer att arbeta annorlunda med sökmotoroptimering än vad jag brukar, i och med att jag kommer att ha väldigt många sökord att jobba med, där det dessutom är väldigt hög konkurrens på de flesta. Till en början kommer det främst att vara long tail som gäller. Tillsammans med Anton delar jag numera ett konto hos Raven SEO Tools

Kommer framöver att jobba hårt med att driva sökmotortrafik till sajten. Mitt mål är att inom ett år ha 1000 besökare/dag. Har ingen aning om det är ett orimligt högt eller lågt mål, eftersom det är nytt för mig att rikta mig mot internationell publik.

Har du råd eller tips till mig om hur jag kan ta webbplatsen till nya nivåer eller om hur jag kan nå mina mål med den?

6 responses

 1. Det vore grymt om du la in lite bilder också. Typ omöjligt att göra alla lekar, förstås. Men antingen genom automatgenerering via flickr, att hitta cc-licensierade bilder en och en och lägga till eller genom att ha någon grej typ “If you’ve done this party game, please upload a picture here!”.

  En sak till: du valde rätt projekt för att satsa på en första internationell sajt. Och det rätta är helt enkelt long tail-tänket. Det är nämligen sjukt svårt att ranka på bra ord annars, att göra en sajt som man tänker sig ska ranka bra på en 10-20 ord är väldigt jobbigt på engelska ord… Krävs grym långsiktighet. Därför är det grymt bra jobbat att köra en long tail-modell (som man borde använda mycket oftare egentligen, även för svenska sajter) så du kan få en viss trafik ändå. Tummen upp för det, Joel!

  Skön sajt, gillar idén.

 2. Tack för fototipset, Anton! Hade faktiskt inte tänkt på det, men bilder kan nog ta den här sajten ett bra steg längre. Har redan börjat kika lite på youtube-videor ( http://www.partygamespond.com/charades/ , exempelvis). Ska försöka ordna så att jag kan ha ett fält för besökare att länka till youtube-videor och flickr-bilder.

  Och apropå long tail, har redan fått en besökare från det prestigefyllda supersökordet ‘indoor word adult party games’, som jag f n innehar en hedersvärd sjätteplats på. Det intressanta är det att jag redan är väldigt välindexerad med 128 träffar, och öppnade inte upp för andra än inloggade idag.

 3. Schysst sida och bra idé! Går det att lägga till sina egna party games?

 4. Jag har installerat TDO mini forms, ett plugin till wordpress som låter ej registrerade besökare lägga till innehåll. Kommer nog att bli toppen!

 5. Kul att se fler unga som väljer att satsa på egna sajter. Jag ser fram emot att följa din fortsättning och har nu börjat prenumerera på ditt flöde.

  Jag tror själv på att pengarna ligger inom e-handel och jag hoppas på att ditt och Antons mumin-projekt går vägen. Vilken plattform tänker ni använda er av för att sköta beställningarna?

 6. Kul! Alltid skoj med någon ny läsare.

  Vi håller på för fullt med att anpassa wordpress till att fungera som e-handelsplattform. Vi använder oss av Wp e-commerce, kommer att bli bra tror jag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *