Nu drar vi igång Affiliate-SM

Det har diskuterats under ett par dagar på Bloggy att hålla en affiliate-tävling efter att Anderas Johansson lämnat förslaget. Ett gäng personer har varit engagerade i diskussionen, och även ett par affiliatenätverk har visat intresse för att bidra till tävlingen. Comission Junction, Come and Stay och Adtraction har kommenterat.

Igår bestämde jag och Anton oss för att höra om det fanns något intresse för att låta oss hålla i det hela. Förslaget togs emot positivt och vi ser fram emot att få hålla i första upplagan av Affiliate-SM!

Här har vi plockat ihop ett par förslag på utformningen av tävlingen. De är bara förslag än så länge och ska bollas med det eller de affiliate-nätverk vi bestämmer oss för att samarbeta med. Det här är bara något vi kastar ur oss för att få kritik på direkt, så se till att kommentera så att vi får en tävling som passar alla.

Upplägg: Tävlingen gäller för ett visst program inom en viss nisch. Eftersom att flera affiliate-nätverk visat intresse kan en idé vara att inom en nisch låta varje affiliate-nätverk bidra med ett program. Programmet får gärna vara ett nytt och starta samtidigt som startdatumet för tävlingen. Den som efter fyra månader har tjänat mest vinner, rätt och slätt.

När: Tävlingen startar i höst, omkring september och pågår i 4 månader för att hinna få resultat i sökmotorerna utan att låta det bli för långt så att intresset sjunker.

Pris: Från Adtraction har vi fått förslaget att deras provision kunde gå till en prispott. Vi tycker att det vore trevligt om detta kunde gå till att finansiera en middag eller liknande som alla tävlande bjuds på. Priset för vinnaren är äran samt något symboliskt pris. Är det här bra, eller är det viktigt med en fet prispott?

Regler: Tävlingsdomänen måste registreras efter tävlingens startdatum, varje tävlanden måste bjuda in domare till Google Analytics för att visa statistik, ppc och e-postmarknadsföring är ej tillåtet.

Låt oss höra nu, hur vill vi ha det?

12 responses

 1. Tycker det låter som ett rätt bra upplägg. Roligt ska det bli i alla fall. 😉

 2. […] Joel Falck och Anton Malmberg kommer att hålla i Affiliate-SM 2009 och Joel har precis skrivit en bra och sammanfattande bloggpost om […]

 3. Upplägget låter mycket bra och jag har inga invändningar. Jag misstänker att festen blir i Stockholm, så det blir till att försöka hitta en resekamrat.

 4. Skön grej, I’m in! Kan ni inte skapa en enkel liten mailinglista (kör bara så att ni cc:ar alla typ) där ni håller oss intresserade uppdaterade osv (och där allihopa kan diskutera)?

  Mail använder ju alla, liksom.

  Jag tycker prispott låter krångligt, tror det vore enklare att t.ex. den annonsör som väljs ut sponsrar med produkter eller motsv. Går ju säkert att få in sponsorer etc. Men visst, pengar är aldrig fel.

  Och en sak till: det får inte bli en seo-tävlingsgrej. Jag tycker egentligen det bästa mätvärdet är konvertering. Har man haft 3 besökare med 3 avslut har man 100% i konvertering, har man haft 10 besökare och 1 avslut så är det 10%. Det i kombination med antalet avslut tror jag vore en bra kombination för att räkna ut vem som är vinnare. Konverteringsgrad + antalet avslut, helt enkelt. Tål att funderas på.

  Kul initiativ! Det här kan bli jättebra! 😀

 5. Stefan, var bor du? =)

  Jag har nog svårt att komma ner till Stockholm bara så där. Har jobb osv som hindrar men man kanske hittar en lösning. Vilket borde vara möjligt eftersom det är drygt 4 månader dit.

  Annars tycker jag att upplägget låter mycket bra!

 6. […] Nu drar vi igång Affiliate-SM […]

 7. […] Nu drar vi igång Affiliate-SM — 16:41 via Google […]

 8. Kul att det verkar finnas ett intresse för det här! Ska så snart som möjligt lägga upp affiliate-sm.se för att kunna dela med oss av utvecklingen och för att kunna ta emot intresseanmälningar.

  @Anton, tills vidare finns ju tråden på bloggy att bolla idéer på. Och du har väldigt rätt i att det inte får bli en SEO-tävling, att övriga affiliating-moment inte får glömmas bort. Vi gjorde en liten kursändring från den första tanken.

  Och vad gäller hur vinnaren räknas fram tycker jag att vinsten ska vara det absolut viktigaste, d v s intäkterna minus utlägg för köpta ord och liknande. Vore ju iofs kul att blanda in conversion rate på något sätt. Kanske separata tävlingsmoment?

 9. Det låter bra med antal avslut + konverteringsgrad.

 10. @Andreas: Det är tyvärr i andra sidan Sverige, närmare bestämt sydöstra Skåne. Vet inte om det finns några fler häromkring?

 11. […] Nu drar vi igång Affiliate-SM […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *