Nu lättar Muminmuggar.se ankar

Efter mycket slit har det nu till slut blivit dags för att lansera Muminmuggar.se. Vårt ganska annorlunda e-handelsprojekt som förmodligen utan större problem skulle toppa listan över Sveriges mest nischade webbutiker.Muminmuggar

Som i de absolut flesta andra projekt vi gör har vi byggt vårt e-handelssystem på WordPress, med tillägget Wp e-Commerce. Med det systemet i botten har vi utvecklat all front-end själva och integrerat systemet med Certitrade, som tillhandahåller vår betalningslösning. Med facit i hand kan vi konstatera att det hade varit smidigare att lära oss ett nytt system, där det redan finns betalningsmoduler för Certitrade.

För ungefär en vecka sedan startade jag Facebook-gruppen Muminmuggar, och den har redan attraherat 221 medlemmar. Det är väldigt kul, och signalerar att vårt produktval nog inte är helt fel. Förutom att marknadsföra oss i sociala medier kommer vi även givetvis att jobba hårt med sökmotormarknadsföringen, och vi har som ambition att snabbt placera oss i toppen för direkt relaterade fraser, som Mumin och muggar. På sikt kommer vi även att jobba mot bredare söktermer, men då är det kanske redan aktuellt att utvidga vårt sortiment..

Om du får tid över och tycker att det här är något roligt får du gärna Pusha!

2 responses

  1. Tobias Avatar
    Tobias

    Finns det något gränssnitt att bygga betalmoduler mot i WP-ecommerce?

  2. Till WP e-commerce finns det ett gäng betalmoduler som följer med från start. Det finns även en test-modul som är avsedd som något man ska modifiera för att passa ens egen betallösning. Det var vad vi gjorde.

    Den stora erfarenheten vi drog vad gäller utvecklingsarbetet av muminmuggar.se var att det hade varit betydligt mer tidseffektivt att välja något av de andra open source-webbutikslösningarna istället för wordpress. Det hade gått betydligt snabbare att lära sig att modda det andra systemet än att bygga vår egen gateway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *