Svar: Jonny om Brandos affiliateprogram

Jonny bloggade just om Brandos affiliateprogram och jag tänkte att jag skulle skriva en kommentar till hans inlägg här.

För ca 2,5 månader sedan ropade Jonny ut på Bloggy att han skulle ge Brandos affiliate-program en ny chans. Jag för min del svarade med att jag skulle testa deras affiliate-program på min sajt om converse. Mina placeringar i sökmotorerna har hyfsat snabbt stigit och jag har nu förstaplatsen på huvudsökordet ‘converse skor’. Under samma period som Jonny redovisade siffror för, Juni-Augusti har converseskor.se haft 2150 besökare, varav 1459 är från de senaste 30 dagarna . Av dessa kommer ca 95 % från sökmotorerna. Resultatet jag har haft är den iögonfallande siffran: 0 sales!

Det går inte att direktlänka med Brandos affiliate-program. Har därför kompletterat med Smart Guy‘s affiliateprogram. Har inte haft någon framgång där heller, inga sales hos dem heller. Till Brandos har jag levererat 441 besökare, och till Smartguy 182 klick.

Jag börjar fundera över om det är nischen som är problemet, att man inom skor/kläder är betydligt svårare att konvertera, därför att man ofta har en väldigt tydlig smak som man bedömmer alla sina köp efter, och därför helt enkelt blir svårare att påverka till ett köp. Tycker ändå att när det i mitt fall rör sig om så pass många besökare, som nästan uteslutande har sökt sig fram till min webbplats av intresse borde antalet sales vara högre än såhär.

Nu fungerar dessutom inte Brandos affiliatelänkar, de ger bara felsidor. Vi hoppas på att Brandos reder ut det så snart som möjligt, även om det uppenbarligen inte gör någon skillnad i kassan. Och till råga på allt så fungerar det inte att skriva inte http://brandos.se i adressfältet för att nå butiken, utan det krävs att www tilläggs för att inte bara mötas av ett felmeddelande.

Precis innan jag såg Jonnys inlägg försökte jag ringa till Brandos, men fick bara veta att deras kundtjänst låg nere och att mejl var vad som prioriteras. Har försökt mejla dem två gånger.. Illa! Kan bara säga att jag blir trött av Brandos resultat och uppförande.

Har tröttnat lite grand på det här och har därför lagt in en del Adsense på sajten så att den åtminstone drar in någon tia om dagen.

EDIT: Lustigt nog fick jag idag första avslutet hos Smart guy, som en glad överraskning. Det går alltså att sälja även converse-skor på nätet – och det måste vara nåt skumt med Brandos.

29/8 Vi är fler än bara jag och Jonny som upplevt det här problemet. Patrik Space bloggar om Brandos strulande. 3000 st klick har inte resulterat i ett enda köp..

31/8 Har blivit kontaktad av Affiliator som dels har korrigerat länkningen så att den fungerar, men även håller med om att något inte står korrekt till med trackingen. De lovar att undersöka problemet och återkomma.

3 responses

 1. […] [2009-08-25 15:15]: Nu har Joel Falck också bloggat om Brandos fiffel och han upplever exakt samma strul som jag […]

 2. Hej!
  Jag använde ett affiliatenätverk för annonsering på min blogg som heter Adtraction. Har du testat detta och vad tycker du om det?

  De har ett länksystem som heter Clean link som jag gillar, de använder då ett javascript som lyssnar på länkklick ut från din blogg och om en person klickar på en vanlig länk till en site som du har ett affiliateprogram för så räknar den klick, sales osv. Tja jag har väl inte blivit rik men några en 1000+ har jag gått. Det funkar bra och buggar inte, så jag gillar det. Det enda som är synd är att de inte har så jättemånga kända program ännu men det tror jag kommer.

 3. Hej!

  Jag tycker att Adtraction är ett grymt affiliate-nätverk. Har jobbat rätt mycket med dem, dock inte jättemycket som affiliate, utan mer blev det när jag var med och arrangerade Affiliate-sm 2009. Det var mest tidigare jag jobbade som aktiv affiliate, på senare tid har jag ägnat mig mer åt e-handel.

  Japp, deras Clean link-teknik är smidig. Vad jag har hört så är det i andra affiliate-nätverk ett svinn om kanske 10%, därför att deras tracking-teknik inte är vattentät. Att fånga upp de 10% gör ju att man kan se provisionen som 10% högre i princip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *