Uthållighet – skillnaden mellan att lyckas och att misslyckas

Skillnaden mellan att lyckas och att misslyckas med något du ger dig in på hänger inte på hur begåvad eller intelligent du är utan är en ren effekt av hur lång tid du håller på innan du tröttnar. Det är åtminstone min övertygelse. Gör du något dag efter dag under veckor, månader och till slut år så kan du vara helt säker på att du 1.) kommer att bli väldigt duktig på det du gör och 2.) till slut kommer att uppnå dina mål och lyckas.

Det brukar hjälpa mig att tänka att det inte spelar någon roll om det jag skapar inte är så bra som mina krav egentligen förutsätter, men att om jag gör något över tid så kommer jag till slut att uppnå något som är tillräckligt bra. Det blir en styrka som innebär att jag fortsätter även om det känns som ett misslyckande att jag inte skjuter så högt som jag från början förväntade mig – första gången. Däremot den 10e gången, 100e gången eller 1000e gången. Då börjar vi snacka.

För att belysa vad jag menar:

  • Walt Disney fick avslag 302 gånger på låneansökningar innan han kunde finansiera Disney World.
  • Thomas Edison uppfann glödlampan först på det tusende försökte. På frågan om hur det kändes att misslyckas 1000 gånger svarade han: “Jag misslyckades inte 1000 gånger. Glödlampan var en uppfinning i 1000 steg”
  • Henry Ford misslyckades och blev bankrutt 5 gånger innan han lyckades.
  • Beatles gigade 1200 gånger under fyra år i Hamburg i Tyskland. För varje gång blev de lite bättre. Till slut slog de igenom och hade då övat live i tusentals timmar.

Ge inte upp utan fortsätt och kom ihåg att för varje gång du försöker så blir du lite, lite bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *