Vad händer i sommar?

Efter ett längre uppehåll här på bloggen tänkte jag dela med mig av vad som händer för min del under sommaren. Förutom 3 veckors runtresande kommer jag att vara kvar i stan och förhoppningsvis fortsätta att hålla ett bra arbetstempo i en skön mix med perfekta sommarstunder.

Jag ska ta körkort
Har bokat en uppkörning i mitten av sommaren. Nu är det sagt, så nu måste jag klara den. Annars blir det ju bara så jobbigt 😉

Mer affiliating
Ska trappa upp mina affiliate-insatser. Har kört en del förut, men ska satsa mer och bredare nu och har därför gått in i production mode. Under senaste tiden har jag lanserat alla möjliga sajter som sträcker sig från Converse-skor till nätdejting i form av Kontaktsidor, till sajter som försäkringar, såsom inkomstförsäkring.

Lansera två större/bättre webbplatser/tjänster
Det är inte kul att börja göra småsidor, och därför ska jag göra två större satsningar. Åtminstone en av dessa kommer att bli tillsammans med Anton i form av Välja webbhotell. Har lite andra roliga idéer, men har ännu inte bestämt vad jag kommer att köra på mer.

Sökmotoroptimering som konsult: Visiblo
Tillsammans med Anton jobbar jag nu upp ett nytt varumärke inom sökmotoroptimering och internetmarknadsföring: Visiblo. Lägg det på minnet! Vi kommer främst att vara verksamma lokalt i Uppsala, men har självklart inga problem med att ta på oss mer geografiskt spridda uppdrag, och uppdrag utan geografisk koppling. Behöver du hjälp, så hör av dig! Vi söker också samarbeten med webbyråer, reklambyråer och andra som kan tänkas vara intresserade av att erbjuda sökmotoroptimering i någon form eller av att kunna hyra in folk när det behövs. Även där är vi väldigt intresserade av att få in förslag! Jag kan nås på  joel at visiblo.se

Snart är vår webbplats uppe, men det kvarstår fortfarande en del redaktionellt arbete med den.

Bli bättre på PHP
Jag tänkte mig att ägna ett antal timmar åt att nörda ner mig i PHP och utveckla mina kunskaper där. Har insett att sådana kunskaper är väldigt bra att ha när man jobbar med webb, helt enkelt. Det kommer aldrig bli jag som bygger ihop stora system från grunden, utan vad jag vill åt är att ha en bättre grundkoll så att jag kan bygga ihop smarta funktioner och lösa enkla problem snabbt. Någon som har goda råd om hur man bäst tar sig vidare med PHP från att kunna grunderna?

Träna
Nu när inte skolan tar upp en stor portion av min tid kommer jag att ägna mig mer åt träning än vanligt. Tycker helt enkelt att det är både kul och skönt, och det känns ju grymt att få mer ork till att driva spännande projekt!

Ser väldigt mycket fram mot resten av sommaren. Framtiden känns riktigt spännande!

2 responses

  1. Idén med webbhotellen tror jag starkt på och jag har själv funderat på att skapa något liknande länge, men det har aldrig blivit av.

    Saker att tänka på är att lägga in så många variabler som möjligt, så att man kan få det väldigt detaljerat om man önskar. Samtidigt bör det vara ett förenklat läge med företag ni “rekommenderar” eller utmärker sig på ett enkelt sätt.

  2. Tack för tipsen Stefan! Vi kommer att behöva hjälp när det väl gäller – både med feedback på tjänsten och med omdömen och betyg på webbhotellen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *