Way to go, Stefan

Kondomakuten säljer kondomerMin internetpolare Stefan startade för ungefär en månad sedan sin första webbutik, där han säljer kondomer. Det har varit tal om den ganska länge, och jag tycker att det är väldigt kul att den nu är live. Två veckor efter lanseringen hade han redan ett snitt om två ordrar per dag. Ser fram emot en uppdatering om hur det går, och rekommenderar er samtidigt att följa hans satsning, som både kommer att vara inspirerande och lärorik.

Jag tänkte passa på att ge lite öppen feedback på Kondomakuten till Stefan i det här inlägget. Kommentarerna kan också ses som generella e-handelstips.

 • Att garantera en viss leveranstid kan vara oklokt, därför att det är omöjligt att ha full kontroll på hela logistikflödet fram till kund som e-handlare. Mitt råd är istället att garantera att ordern lämnar butiken inom en viss tid, det är något som man själv kan ha full kontroll över.
 • Att erbjuda faktura som betalningsalternativ höjer ofta konverteringen. Besökare brukar se det som en garant för trygghet, och ser butiken som mer tillförlitlig. På Muminmuggar.se såg vi en ökning av även köp med kort när vi införde fakturabetalning som alternativ.
 • Börja blogga. Genom att göra så byggs förtroende upp, vilket är oerhört viktigt för e-handlare. Särskilt när det gäller en sådan här trygghetsprodukt, där upplysningen är viktig, och information är a och o.

Har du också tips och förslag på hur Kondomakuten.se kan bli ännu bättre?

Lycka till Stefan!

6 responses

 1. Bra tips! Vet själv att det är riktigt irriterande ifall leveranstiden är längre än vad som står på en sida. Man vill ju alltid ha grejerna så snabbt som möjligt.

 2. Jag tycker Stefan borde lägga upp en instruktionsvideo om hur man trär på en kondom. Kan vara riktigt svårt ibland, ha ha.

 3. Jag beställde hem ett par byxor från Caliroots här om dagen – fick hem byxorna redan nästa dag. Sjukt va?

 4. Olof: Ja, jag håller med dig. Man vill veta när varan skickas och också en uppskattning om hur lång tid själva leveransen tar.

  Nabil: Kanske kan vara material för hans blogg? 😉

  Och det är ju riktigt schysst när man blir positivt överraskad av en köpupplevelse, bra jobb av Caliroots!

 5. Torbjörn Avatar
  Torbjörn

  Hej

  Siktigt snygg sajt. Ser att det är WP. Vad är det för e-handels plugin?

 6. Ja visst är den! Kondomakuten är byggd med wp-pluggen Shopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *